Tuesday, October 26, 2010

oBUz...???

       Obuz.....nape obuz???..apekebenda la obuz 2....ko ni cube laa gune name yang ada comercial value sket...bru la ade orang nak kenai or nk suit ko,....p/s:hehe xreti nk eje,alaa yg bunyi orang salu buat time nak ngorat awek tula....... ak dengan bangganye menjawab,,aish ikot suke ati ak la....da ak suke name ni..lagipon ad menyusahkan idop ko..hah..hah...
ini suda bikin ak panazzz...
.......huhu kalau laa monolog dalaman tu... bole dengar dek orang yang tanye kat ak tu kan senang...xpayah nak explain panjang2...tapi mustahil la ak nak cakap camgtu plak kn, kat member2 kesayagan ak plak 2...so, selaku seornag gadis melayu yang ayu n sopan....ak pon jawab ler ngan penuh berhemahnye....
Camgni cite die....dolu2,,time skola..ak ade la minat sorang budak ni,.mule name die ngan huruf Z....tp
.minat gitu2 je la..yela,nak minat lebih2 pon cam xde pekdah jugak...coz muke pon xde la ensem sangat pon....lau iras2 Fahrin Ahmad 2 xpela jugak kn..hehe......tp sampai ke sudah la die xtaw yang ak ni minat kat die....yekla gile ke ape lau ak nk gtaw kat die..."weh ak minat kat ko"...aish mati idop blik pon, xkn  t'kuar ayat 2 dari mulut ak...hehe
so ak pon diam2 la megabdikan hurup Z tu kat name ak...hehe nobody know bout dis..coz lau orang tanye ak ckp la ak minat kat Zac Efron,..da la bufday die dekat2 ngan ak...nih bufady die.18.10.87.....hahaha sebnarnye Zac Efron 2 yang minat kat ak...saje ak malas nk layan...

......hah tengok...xpasal2 nak men2 mate ngan ak...aish2 dose2....

okeh...sekang kite masok part
OBU plak....ha yang obu ni ak suke...ni orang kat umah ak yang panggil...bunyik cam pelik je kan....erm 2la..nak wat camne,da name ak pon pelik..huhu....yang obu ni...orang kat umah je yang panggil coz lau kat skola xde yang taw..melainkan orang tu kacip ngan family ak...
tapi ade plak satu hambe Allah ni...suke suki jek isik name kucing die Obu...huh adakah ak sehina itu...weh kucing tu hina ke?? aish memang la xhina...tp beliau kan haiwan...sy ni manusia... huh sugguh xmenepati piawai undang2 dunia.......
erm tapi bile ak pikir2kn..maybe die admire kat ak kot..tu yang die abadikan name ak kat kucing die....tp pasni please jangan  kat kucing da....buh la name kat mende lain plak....like bear ke...baru la terase tinggi sket darjat  diri nii....



haa..lagi satu situasi yang sangat laa xsuke..sesi ice breaking..nak taw sebab pe???ni sume name punyer pasal...'ok U yang pakai tudung itam tu,introduce urself....".haa time ni la paling ak mnyampahnye...yek la name ak xsupe orang lain..mule2 tu ak senyum2 lu..."Assalamualaikum, name saye Soboriah Othman n bole panggil sobo.blablabla..." sambil2 2 ade la ak dengar bisikan n teriakan yang wat ak rase malu + geram.....hah ape name die SOGO????eh tu bukan name mall ke...hahahaiihihhehe ape punyer name la....aish ak rase cam nak bagi pang jek kat budak2 yang berkata2 tu...tp sib bek laa maksud name ak penyabar..so terpaksa la bersabar demi menjaga kesucian name ak tuh...


Penah jugak la..tanye kat mak asal buh name cam pelik tuh,bagi la name moden sket,Marissa ke,Fasha Sanda  ke...bes la sket ak nak sebot....pastu mak ak cakap tok imam kampong ak yang bagi name tu.." ok what name 2..bawak tuah,xsusa mak nak jage awak.dari kecik susa nak sakit,murah jek rezki ...lagipon name 2 memang da suratan azali and  da t'pahat kat Loh Mahfuz"kate puan emak...terinsaf ak buat seketika....n redha je ngan ape yang da tersurat n maybe ade hikmah yang ak jek susa nak nampak...lex lu,,muhasabah diri jap ~ ~ ~ 

Dolu2 time ak skola...rase xpueh ati ad la jugak...name kawan2 sume bes2...inah,ajar,liza,mimi,ili, dan sebagainye...tp tang name ak..obu...xke bunyi semacam tuh..huhu

Tapi tu sume cite dolu kala...semenjak membesar ni..(ehe..bukan mengembang taw)..da xkesah da pasal name ak... coz rase cam glamer la pulak kan...besenye orang akan duk ingat lau name yang bunyik pelik2 ni...ahaha
lau dolu...malu2 kambing je ak nak sebot name ak,sekarang suda tidak lagi..dengan bangge n penuh bersemangat ak sebot name ak..sampai orang xtanye pon ak gtaw...punyer la over excited..sebab ape over???sebab member ak panggil ak obuz obuya Over...hahaha ade ke patot...hhuh memang x patot...

video
Menjadi Diriku - by Edcoustic

So,jadi la diri sendirik..cam lagu ni...xkire la hudus ke,cantik ke...cacat ke, sempurna ke..bersyukur aje...coz tu sume nikmat kurniaan dari Allah s.w.t...

SEKIAN TERIMA KASIH

p/s: ni 1'st time ak tulis blog...so kalu sape2 nak komen membina.membunuh or segala macam lagi...dipersilakan...coz saye budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan..~~


3 comments:

  1. Salam, Cik SOBO..hehehe
    unik apa nama ko~ heee

    btw, thanks follow my blog..
    do follow u back~

    ReplyDelete
  2. pelik kn nme ak...hehe
    tq en.shark..

    ReplyDelete