Monday, May 2, 2011

JaNgan SaMpai Jadi DeBu.....

Assalamualaikum ....Assalamualaikum...Assalamualaikum......
Aik da 3 kali bg salam tp xde org jawab...lau xde org yg jawab pandai2 la memblah kan dirikn....
tp xpe..disbbkan ni belog ak...so,xde masalah tuk ak menjawab sendirik...=)..waalaikummusalam...

                        Arini nak cite pasal Iman la....IMAN ni lelaki ke pompuan kn...mesti korang tertanye2 kan..
Ok kawan2 ,relax ok,
hehe akan sy terangkan sebentar lg...

 ...Entry kali ni xde kene mengena ngan gender manusia pon...tapi ade kne mengena ngan idop  ak ,saye ,awak,die...haaah kamu yang malu2 belakang pasu 2 pon termasuk jugak...(aish panjang plak membebel)...sebenarnye nak ckp ade kene mengena ngan hidop kite semua....

.iman adalah mutiara...iman xbole diwarisi..(maap lirik berterabur byk tp mst taw kn lagu ni,......= =" .)...ala lagu nasyid nyanyi time kecik2 dulu....haa jgn memain..wakil skolah ni,...hehe tempah jubah kemain...ok  stop,ckup melalut stakat tuh aje..

IMAN kite arini makin rapuh kan...Kadang2 insap sekejap jek,,pastu buat balik mnde yg x septutnye kite buat..contohnye ape???hmm yg pling slalu org buat adalah mengumpat..kadang2 xsedar..tengah syok beborak tetibe melalot ckp pasal si fulan ni,si polan tu..tu x sedar kn.....,lau da sedar pon still wat xsedar ... sbbnye ape...syok mengumpat org ni...Astaghfirullah....kwan2  lau tersedar kite termengumpat org,cepat2 la istighfar,insyaAllah diampunkan Allah....sbb ape jd jadik camtu kak??sbb kite xkuat iman yek adik2..=)

~~Perkara yang rapuh, mustahil akan kekal. Ini bermaksud, jika kita mulai dengan maksiat sebelum kahwin, mustahil akan kekal bahagia dan diberkati jika tidak dibersihkan dengan taubat kepadaNYA..~~
Saje nk tambah sket pasal kawen ni...sbb sy remaja n yg  tgh bace ni pon remaja  n xkawen lg kn....kalau xremaja n da kawen pon xpe bole bace.. sy xkesah,xde diskriminasi status disini ......=) 
walau rapuh mcm mane pon iman kite...jgn biarkan IMAN jd debu...bile iman da jd debu, banyakla dose2 yg kite wat.....time 2 ..susah da nak kembali ke pangkal jalan melainkn dengan izin Allah s.w.t....
kawan2..adik2...akak2...mkcik2 pkcik2 .(hehe mcm rmai jek bace belog ak...) 
: same2 la kite menjaga kualiti iman kite...InsyaAllah boleh....Malaysia Boleh...~~~

JOm laYan....







RaPuh..Tp Blom jd DebU....

JOm LaYan~ ~ ~ =)



  



  
video

best kan lagu ni...=)...


Wednesday, April 27, 2011

BanYak Keje..Tp nk cite JuGak...(0,O)

Petang tadi first paper ak...CRG530- Company Secretarial Practice.subject mcm nk jd secretary  plak kn....tp sbnrnye xpon..
ok xpe... 
arini sebenarnye bukan nak cite senang susah soklan exam tu,huihui bese la ade yang bole jawab,ade yang xleh jawabkn....
arini spesel sket,sket jek..xbyk pon...
saje nak cite mende lawak  yang buat aku tergelak time exam tadi..hahahah klako2...
Ada la sorang member aku ni,..H(bukan nama sebenar) ,,budak ni duduk la depan aku kn...tengah duk ralik2 jawab sokln,pastu tetibe jek die panggil akk invigilator yg cun tuh  .... aku tengok akak tu t'sengih2 pas g kat die....awat la pulak kan...curious jugak la nak taw mende ape yang kawan aku ckap td...


huh rupenye2 die mintak tisu...pelik jugak la kan nk watpe ngan tisu 2.,,,org tengah duk  bz2 perah otak jwab exam bole plak die g mintak tisu...
CEH......ade ke patot..
mintak tisu sbb  nak kesat muke die...hahaha xpenah aku tengok orang mintak tisu time pekse sebab nk kesat muke..
.hermm maybe sbb terlalu pokus kot..2 yang sampai sume minyak2 kat muke 2 nak kuar,,, minyak2 2 xtahan presure agaknye..=)

time 2..igtkan aku sorng jek yg prasan..upernyer bile pandang sbelah..member aku pon pandang aku,...dua2 t'gedik2 bahu tahan gelak...sebabnyekan...mcm xlogik jek  mintak tisu kat invigilator sbb nk kesat muke...hehe lawak2....

Tp 2la kn...sib bek die kesat muke jek..lau die wat mcm yang kat bawah ni...eeeyeekk...jejekk...(kata siti amira)....



hahaha..jgn tiru aksi berbahaya ini dikalayak ramai....

sekian saje tuk arini... jom pokus study kwan2 n gudluck tok sume..=)..




Monday, April 18, 2011

Tada, Kimi wo Aishiteru

Juz Loving U
Heavenly Forest
ni la serba sedikit preview cite die...

Waaa...cite ni bez..walaupun cite ni da lame...tp ak suke lg ulang banyak2 kali...sebabnye ape???sbabnye bez la...lgpon cite ni byk beri pengajaran jugak la...
walaupun Shizuru ni  x cantik,tp hero dia Segawa...tp Shizuru ni panggil die Makoto.. ..nk gak kawan ngan die ni....Shizuru san ni bukan x cantik...sbb die sakit jek..lau x,kalah miyuki tuh...hehe..growth hormon die lmbat sbb nk elakkn die pnyer skit...tp bile die jumpe Makoto ni...die nk jd cntik punyer pasal..die sanggup sakit...;(
haa...lau nk taw lg tgk sendirik la...tp mesti da rmai yg da tengok...sbb cite ni da lame bebeno...hihi...
ni gambar2 hero ngan heroin cite nii...(0_O)
ni gambar mase die comel n cantik...

ok ni pon gambar2 scene dlm cite ni....

I STARTED TO LOVE YOU  MORE THAN ANYONE ELSE IN DA WORLD...
aish tula..bile da xde bru laa nk nyesal kn...2la. fenomena dunia sekarng....
ok la..buhbye n Assalamualaikum...=)
jumpe next entry yg tah jaman bile ak akan publish....hahahaha